Visa kurser.se som: Mobil

Vegetarisk matlagning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Plats: Göteborg
Längd: 12 timmar
Pris: 1 595 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Vegetarisk matlagning är både gott och nyttigt och är inte bara för vegetarianer. Om alla människor, bara en dag i veckan, hoppade över att tillaga mat med kött, fågel eller fisk skulle det göra stor skillnad för hållbar utveckling och vår egen hälsa. Välkommen att inspireras till att laga hälsosam och god mat!

INNEHÅLL
Under tre kvällar får du laga en stor mängd vegetariska recept och få mängder med inspiration. Vi lagar mat i mindre grupper som vi sedan avnjuter tillsammans; alla grupper lagar olika recept så att du får möjlighet att smaka på en stor variation av rätter och få med dig ett tjockt recepthäfte hem. Vi lagar vegetarisk mat utan ersättningsprodukter (soja/ tofu/ halvfabrikat), istället siktar vi in oss på ost, nötter, bönor och liknande för att skapa fullständiga, mättande och goda måltider.

UPPLÄGG
Kursen går på 3 måndagar i rad.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ulrika Lindström har alltid haft ett passionerat förhållande till matlagning hon lagar gärna mycket vegetarisk kost. Hon har arbetat ett par år inom restaurangbranschen, bland annat som tapaskock, men har främst sitt personliga intresse att tacka för sina kunskaper. Ulrika har arbetat hos oss på Medborgarskolan nu ett par terminer och är en väldigt omtyckt kursledare. Tillsammans med henne får du en rolig stund i köket och Ulrika hoppas entusiasmera dig att våga ta ut svängarna och ha roligt när du lagar mat.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

MATERIALKOSTNAD
Matkostnad på ca 150 kronor/person tillkommer för kursen.
Ta med en matlåda för ev. rester att ta med hem.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegetarisk matlagning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Medborgarskolan Väst

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland. Medborgarskolan är ett av landets största studieförbund. Vi finns nära dig, över hela landet. Vår verksamhet är öppen för alla. Vi vill stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG