Visa kurser.se som: Mobil

Vegansk matlagning från grunden

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
4 timmar
2019-10-10 18:00
795 SEK

Kursbeskrivning

Att vara vegan innebär att man endast äter vegetabilisk föda och undviker alla typer av animaliska produkter, alltså även mejeriprodukter och ägg. Här lär vi oss att laga näringsriktig och spännande vegansk mat som du enkelt kan laga hemma efter kursen.

Innehåll
Vi går igenom vad veganism innebär och vad man behöver tänka på som vegan för att få i sig allt man behöver för att må bra.  I den här kursen lär vi oss att laga en mängd recept från grunden, bl.a. härliga burgare, majonnäs på olika sätt, pizzaost som smälter bra, och tempehbacon bl.a. I mindre grupper lagar vi sedan läckra rätter på enbart växtbaserade råvaror. Kursdagen avslutas med att vi dukar upp alla rätter till en härlig buffé som vi njuter av tillsammans.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Gabriella Berglund är utbildad kostekonom och tycker att det är spännande att det gröna får allt större plats i samhället. Hon har också arbetat som kock på olika vegorestauranger i Göteborg och utomlands och gillar att hålla ögonen öppna efter nya mattrender. Idag driver hon egen vegansk cateringfirma där hon även utbildar storkökspersonal inom hur man kan tänka för att laga vegomat som barnen gillar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare. I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegansk matlagning från grunden.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegansk matlagning från grunden!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner