Inga recensioner än

Västerländsk filosofihistoria

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

På den här kursen gör vi nedslag i den västerländska filosofihistorien. Vi läser och pratar om vår traditions mest inflytelserika tänkare. Vi börjar med Thales, som var verksam under 500-talet f. Kr., och går sedan framåt i tiden.

Innehåll
På den här kursen gör vi nedslag i den västerländska filosofihistorien. Vi läser och pratar om vår traditions mest inflytelserika tänkare. Vi börjar med Thales, som var verksam under 500-talet f. Kr., och går sedan framåt i tiden. Bland de övriga filosofer vi kommer att sysselsätta oss med återfinns Platon, Aristoteles, Nietzsche och Simone de Beauvoir.

Kurstillfällena kommer att vara upplagda på så sätt att kursledaren först föreläser en stund och sedan öppnas det upp för diskussion. Som deltagare är det möjligt att påverka vilka filosofer vi ska läsa om och prata om.

För vem
Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är Peter Georgsson, filosofie doktor i teoretisk filosofi. Han har stor erfarenhet av undervisning i ämnet
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundkurs i folkbildning.

Kursmaterial
Ta med papper, penna och radergummi.
Om du vill använda dig av laptop går det också bra. Boken 25 filosofer av Gunnar Fredriksson kommer att användas som kurslitteratur och referensmaterial.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​ Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2023

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Västerländsk filosofihistoria och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights