Visa kurser.se som: Mobil

Utbildning i hundhållning och hunduppfödning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Kungsbacka
30 timmar
2022-03-02 18:30
2 200 SEK

Kursbeskrivning

Denna utbildning ger teoretisk kompetens utifrån jordbruksverkets riktlinjer och den nya djurskyddslagen och djurskyddsförordningen. Vid kursens slut tillhandahåller du ett diplom i djurhållning. Diplomet kan användas för att söka erforderligt tillstånd för hundhållning.

Innehåll
Denna utbildning ger teoretisk kompetens utifrån jordbruksverkets riktlinjer och den nya djurskyddslagen och djurskyddsförordningen. Vid kursens slut tillhandahåller du ett diplom i djurhållning. Diplomet kan användas för att söka erforderligt tillstånd för hundhållning.

Kursen omfattar alla punkter i jordbruksverkets stadga och varje punkt kommer ha en separat genomgång. Hundhållning som lokalers utformning, raskännedom, hundavel, valpning, hundensutveckling, beteende, enklare smittskydd och djursjukvård, omvårdnad m.m. Vid varje tillfälle kommer det finnas tid till diskussion i ämnet.

För vem
För uppfödare och andra som behöver söka tillstånd och har fler än 10 hundar, ex. om man vill starta hunddagis.

Kursledare
Ruth Lintonsson är en legitimerad djursjukskötare och röntgensköterska med snart 30 års erfarenhet av hunduppfödning. Hon har genomfört svenska kennelklubbens exteriörbedömning och teknikutbildning för domare och dömt inofficiella utställningar. Ruth är även utbildad inom fertilitet på hund och har arbetat som djursjukskötare på ett av Sveriges större djursjukhus i 14 år. Med sin breda erfarenhet inom hundhållning har hon utbildat personal och studenter inom djursjukvården och föreläsningar för allmänheten.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mer info om kurslitteratur kommer vid första kurstillfället.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Grundutbildning för dig som enligt jordbruksverkets nya regler som träder i kraft 1 jan 2022 måste:

-ha tillstånd för att ha 10 hundar eller mer
-ansöka för tillstånd att ha hund i kommersiellt syfte ex hunddagis
-uppfödarutbilning
-eller för dig som bara vill lära dig mer om hundhållning och det nya riktlinjerna.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utbildning i hundhållning och hunduppfödning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utbildning i hundhållning och hunduppfödning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner