Visa kurser.se som: Mobil

Urban odling-Lär dig odla i stadsmiljö på liten yta

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
7 timmar
2019-10-19 11:00
895 SEK

Kursbeskrivning

Är du en stadsbo eller en som längtar efter egenproducerad mat? Här får du lära dig om den urbana odlingen i stadsmiljö och hur du på olika sätt kan odla smart på en liten yta.

Är du en stadsbo eller en som längtar efter egenproducerad mat? Under kursen introduceras du på olika sätt att odla smart på en liten yta: från ett fönster till en pallkrage, från en kolonilott till en villaträdgård. Dessutom ges en inblick i allt det vilda i staden som går att äta.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom växtens behov: jord, vatten, ljus och näring, grönsaker för en nybörjare, ätliga perenner: träd, buskar, örter, blad, fönsterodling, pallkrageodling, frilandsodling, skogsträdgård, vilda ätliga växter, kompost och praktiskt arbete i olika odlingar.

För vem
Denna odlingskurs är för dig som vill lära dig om urban odling i stadsmiljö.

Kursledare
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Urban odling-Lär dig odla i stadsmiljö på liten yta.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Urban odling-Lär dig odla i stadsmiljö på liten yta!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner