Visa kurser.se som: Mobil

Tryfflar och julgodis

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
3 timmar
2021-11-27 13:00
350 SEK

Kursbeskrivning

Kursen för dig som vill lära dig göra och forma dina egna tryfflar med olika smaksättningar. Du kommer även få göra chokladgodis med julens smaker.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare på kursen till max 6 deltagare.

Innehåll
Du lär dig om kvalitet på choklad och beståndsdelarna i choklad. Tillsammans gör vi goda tryfflar och annat chokladgodis med olika smaksättning. Du kommer att få smaksätta själva chokladen och ha olika dekor och du lär dig olika sätt att forma tryfflarna. Chokladtryffel är i grund och botten en emulsion vilket betyder att det är viktigt med balans mellan fett och vätska. Detta för att få en härlig konsistens på tryfflarna. Du kommer att få med färdiga tryfflar och godis hem, som du själv tillverkat.
 
För vem
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig göra ditt egna godis annars inga förkunskaper utan passar både för nybörjare och för dig som har lite vana i köket.
 
Kursledare
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och matlagning och har arbetat på bageri. Hon har ett stort intresse för goda smaker, både mat och desserter. Förgylla livet med choklad är en höjdpunkt.
 
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för ingredienser tillkommer, ca 100 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar till tryfflarna. Du får utskrivna recept.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tryfflar och julgodis.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tryfflar och julgodis!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner