Visa kurser.se som: Mobil

Teckning (helgkurs)

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
10 timmar
2019-10-05 11:00
575 SEK

Kursbeskrivning

Att teckna är både avkopplande och utvecklande för dina sinnen. Färdigheter i teckning är en bra grund för all konstnärlig verksamhet. I en tvådagarskurs testar du olika tekniker och material samt tränar på att utveckla seende för linjer, former, volym, ljus och skugga.

Om kursen
Dag 1: Linjeteckning, teckningens grunder – att med penna, kol och krita skapa ytor, form och djup med perspektiv, kontraster och skuggor.
Dag 2: Olika teckningsmateriel och teknikervi använder allt från blyerts till tusch och akvarell för att skapa stämning och uttryck.

Paus för egen medhavd lunch eller fika kl 13-13:30.

För vem
Både för nybörjare och för dig som tecknat ett tag.

Kursledare
Eva Johansson är utbildad bildlärare på Jönköping Universitet, hon har arbetat som ateljérista och har pedagogiska erfarenheter av arbete med barn, ungdomar och vuxna. För Eva är skapande ett sätt att koppla av, själv ägnar hon sig åt måleri och gillar att dela med sig av sina erfarenheter till andra.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ta med dig skissblock, ett riktigt bra suddgummi och blyertspenna med mjukt bly. Det finns praktiska etuier med några olika hårda pennor i - de rekommenderar vi.

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teckning (helgkurs).

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teckning (helgkurs)!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner