Inga recensioner än

Teater vuxna nybörjare

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
30 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du utforska dig själv genom drama? Är du nyfiken på teater och vill se om dess olika delar är för dig? Genom att kreativt testa på olika områden inom teater får du en lärorik grund att stå på och ökar din trygghet i kropp och själ genom skådespeleri och gestaltning!

Innehåll
Du lär dig grunderna i skådespelarteknik genom bland annat improvisation, röstarbete, kroppsspråk och fokus-övningar; samt får utforska teatern som helhet genom rörelsearbete, skrivande, regi och analys. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet.

Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet, och en trygg plats att utforska ditt personliga och fysiska uttryck. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt. Kursen avslutas med en föreställning för anhöriga och vänner. 
 
För vem
Denna teaterkurs riktar sig till dig som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Kursen är lämpad för nybörjare.

Kursledare

Klara Gattbro
Klara Gattbro har utbildats inom teaterns teoretiska och praktiska delar, med en kandidatexamen i teaterstudier från Göteborgs universitet och ett år studerandes modern performance art vid University of Plymouth. Efter examen har Klara arbetat på och bakom scen på institutionsteatrar i både Göteborg och Stockholm och deltagit på scen med Göteborgs frigrupper, samt pedagogiskt arbetat och regisserat ett slutprojekt på gymnasienivå. Manusskrivande och regi är Klaras styrka, med förkärlek för att utöva fysisk teater och att arbeta genom devising. Klara studerar för närvarande manusförfattande på Yrgo Göteborg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 
 
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 september, 2023

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Teater vuxna nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights