Visa kurser.se som: Mobil

Teater vuxna nybörjare

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
22 timmar
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Vill du utforska dig själv genom drama? Är du nyfiken på teater och vill se om dess olika delar är för dig? Genom att kreativt testa på olika områden inom teater får du en lärorik grund att stå på och ökar din trygghet i kropp och själ genom skådespeleri och gestaltning!

Innehåll
Du lär dig grunderna i skådespelarteknik genom bland annat improvisation, röstarbete, kroppsspråk och fokus-övningar; samt får utforska teatern som helhet genom rörelsearbete, skrivande, regi och analys. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet.

Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet, och en trygg plats att utforska ditt personliga och fysiska uttryck. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt. Kursen avslutas med en föreställning för anhöriga och vänner. 
 
För vem
Denna teaterkurs riktar sig till dig som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Kursen är lämpad för nybörjare.

Kursledare

Klara Gattbro

Klara Gattbro har utbildats inom teaterns teoretiska och praktiska delar, med en kandidatexamen i teaterstudier från Göteborgs universitet och ett år studerandes modern performance art vid University of Plymouth. Efter examen har Klara arbetat på och bakom scen på institutionsteatrar i både Göteborg och Stockholm och deltagit på scen med Göteborgs frigrupper, samt pedagogiskt arbetat och regisserat ett slutprojekt på gymnasienivå. Manusskrivande och regi är Klaras styrka, med förkärlek för att utöva fysisk teater och att arbeta genom devising. Till hösten kommer Klara att studera manusförfattande på Yrgo (Yrkeshögskola Göteborg).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 
 
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/e-Passi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater vuxna nybörjare.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater vuxna nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner