Visa kurser.se som: Mobil

Ta nästa steg med din systemkamera

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
12 timmar
2021-04-07 17:30
1 395 SEK

Kursbeskrivning

När du nu lärt dig systemkamerans grunder är det dags att ge sig ut för att tillämpa kunskaperna i fält. Vi har satt ihop tre fototillfällen där du får tillämpa grunderna från systemkamerakursen.

Innehåll
Vid de här tre fototillfällena kommer Roger att först ha en introduktion, kring hur och vad vi ska ägna just den fotograferingen till. Du jobbar sedan fritt med att tillämpa vad vi gått igenom. Roger finns på plats och ger råd och stöd hur du ska göra för att nå så bra resultat som möjligt.

  • 1:a fototillfället   LANDSKAPSFOTOGRAFERING
    Vi kommer att ägna första träffen till Landskapsfotografering. Vad använder jag för optik, hur bygger jag upp bilderna. Bländaren är av stor betydelse vid landskapsfotograferingen för att få ett stort skärpedjup i dina bilder. Vi ger även tips kring annan utrustning som kan behövas vid landskapsfotografering som filter, stativ, mm
  • 2:a fototillfället - MACROFOTOGRAFERING
    Den här gången ska vi ägna oss åt Macrofotografering. Det kommer att bli mycket krypa på marken för att fånga den lilla världen. Men som vid första tillfället så börjar vi med en introduktion i fält, hur gör jag, vilket objektiv är bäst, funkar det att fotografera med stativ. Roger finns med hela tiden och ger råd och tips.
  • 3:e fototillfället - LÅNGA SLUTARTIDER
    Nu är det dags att arbeta med långa slutartider (exponeringstider). Introduktion i fält, kring hur gör jag, vilken utrustning funkar bäst. Vi kommer att fotografera vatten med långa slutartider, men vill också fånga det bästa ljuset därför håller vi på en bit in på kvällen för att få även efterljuset.

Upplägg
Kursen pågår under tre onsdagar och varannan vecka med start kl 17:30. Vi kommer att meddela plats för respektive träff inför varje tillfälle. Vi fotograferar så länge ljuset tillåter. Två bilder skickas till Roger för bedömning mellan kurstillfällena.

För vem
Du behöver systemkamera med normalzoom och grundläggande kunskaper och kännedom om din kamera. Har du möjlighet att ta med Macro och Telezoom är det bra men inget krav. Stativ kommer att ge dig bättre resultat så jag rekommenderar att du skaffar ett om du inte redan har.

Kursledare
Roger Bengtsson är kursledare på Medborgskolan sedan många år tillbaka. Han har kurser som Systemkamerakurs, Bildredigering i Photoshop och Lightroom och bildspelskurser. Som fotograf ägnar han sig mest åt naturfotografering.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Se till att din systemkamera har ett fulladdat batteri och att minneskortet sitter i. Ta med de objektiv du har och ditt stativ, detta kommer du främst att få användning för under 3:e fototillfället men används med fördel även till landskapsfotografering.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ta nästa steg med din systemkamera.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ta nästa steg med din systemkamera!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner