Visa kurser.se som: Mobil

Sommarteaterkollo 7-10 år

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
20 timmar
2022-08-08 10:00
2 445 SEK

Kursbeskrivning

Det här teaterkollot är en vecka fylld av teater, skaparglädje och ett gemensamt utforskande som avslutas med en uppvisning.

Innehåll

I en trygg miljö ges barnen möjlighet att utveckla sin kreativitet, fantasi och sitt samspel när vi tillsammans utforskar teatern genom lek och övningar. Vi kommer att arbeta med samarbetsövningar, grundläggande teaterövningar, improvisation, karaktärsarbete, fysisk teater, röst- och textarbete, lek och en massa annat kul. Veckan avslutas med en uppvisning för familj och vänner. Med inspiration från barnens önskemål bestämmer vi tillsammans i gruppen hur uppvisningen växer fram  -  ur improvisationer, sagor, ett färdigt manus, utifrån ett tema eller något helt annat!

Genom kursen vill vi kunna erbjuda barn en aktiv och kreativ sysselsättning under sommarlovet, där de kan få utlopp för sina konstnärliga idéer, sin energi och skaparglädje och träffa nya kompisar.

Upplägg
Vi ses måndag till fredag klockan 10.00 - 13:00.

För vem
Både för dig som inte har några förkunskaper och för dig som spelat teater tidigare.

Bra att veta
Kom gärna i rörelsevänliga kläder.

Kursledare

Vanessa Baasner 

Vanessa har haft ett intresse för teater och skådespeleri sedan 15 års ålder. Hon har studerat teater vid Blekinge Folkhögskola och Nordiska Teaterskolan, och samlat erfarenhet som dramatiker, regissör och skådespelare för film och scen. Dessutom har hon varit verksam som fritidspedagog och teaterledare för barn och unga. Just nu utbildar Vanessa sig till gymnasielärare i teater vid Högskolan för scen och musik.

 

Anna Mandorff

Anna studerar till gymnasielärare i ämnet teater vid Högskolan för scen och musik. Intresset för teater har funnits med ända sen Anna var liten och har följt med henne genom livet på olika sätt. Från egna shower hemma för familjen, till skoluppsättningar, skådespeleri inom film och ljudmedier på gymnasiet, medverkan i amatörteatrar, arbete som teaterledare för barn och för personer med funktionsvariationer. Men även utbildningar som skådespelarkurs i Australien vid Western Australian Academy of Performing Arts och Nordiska Teaterskolan. Anna bär bland annat med sig erfarenheter inom gestaltning, regi, manusskrivande, samt ljud och ljus. Hon har även ett stort intresse för dans, foto och filmskapande.

Hoppas vi ses i sommar!

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarteaterkollo 7-10 år.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarteaterkollo 7-10 år!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner