Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs, fortsättningskurs i kreativt skrivande – saga och verklighet

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
12 timmar
2019-10-31 17:30
1 725 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till alla som vill få igång sitt kreativa skrivande och hitta berättarglädje. I kursen går vi igenom grunderna för kreativt skrivande och gör många roliga övningar tillsammans för att sätta fart på ditt skrivande.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med bildspråk, miljöbeskrivningar, personporträtt och kortnoveller.

Under kursens gång provar du på olika sätt att skriva med målsättningen att du skall utvecklas samtidigt som du inspireras av andra och andra inspireras av dig. Tanken är att kursen skall göra skrivprocessen rolig och att du får dela med dig av dina tankar och din kreativitet till andra med samma intresse. I kursen utgår vi från våra egna liv och erfarenheter som blir grundmaterialet till våra texter.

I kursen gör vi gemensamma övningar för att göra skrivprocessen lustfull och prestigelös. Kursen är inriktad på kreativt skrivande och vi blandar egna upplevelser med saga, fantasi och myt för att skapa personliga berättelser. Vi skapar alltså texter utifrån det självupplevda och låter skriften gestalta våra tidigare upplevelser som påverkat oss i livet.

För vem
Detta är en fortsättnings kurs så lite förkunskaper och att man har provat på att skriva lite innan. Du lär dig grunderna till kreativt skrivande i kursen.

Kursledare
Kursledare, Inger Stockman.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med papper, penna och radergummi.
Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Bra att veta
Önskar du att delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs, fortsättningskurs i kreativt skrivande – saga och verklighet.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skrivarkurs, fortsättningskurs i kreativt skrivande – saga och verklighet!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner