Visa kurser.se som: Mobil

Skogsbad – Shinrin Yoku: Upplev mer av naturen

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
4 timmar
2020-02-29 10:00
495 SEK

Kursbeskrivning

Låt en certifierad guide leda dig för att uppleva naturen på ett nytt sätt och få möjligheter till ökad närvaro, större avkoppling samt mer energi och glädje.

Innehåll

Kursen genomförs utomhus i form av skogsbadsvandring. Metoden hjälper oss att aktivt öppna våra sinnen och på ett enkelt sätt återskapa och förstärka vår relation med naturen genom närvaro i stunden. Skogsbad ger möjlighet till djup avslappning, välmående samt att öka känslan av samhörighet med naturen.

Under en skogsbadsvandring går man inte mer än 2-3 km i väldigt lugnt tempo. Ett typiskt skogsbad tar mellan 2 och 3 timmar. Vandringen kan ske i skog, på stigar eller i parkmiljö.

Under vandringen inbjuder guiden deltagarna att öppna sina sinnen med hjälp av naturen omkring på ett enkelt och kreativt sätt. Vi använder oss av lukt, hörsel, syn, känsel och smak, men även särskilda för natur- och skogsbad unika koncept.

För vem

Alla är välkomna – inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursen leds av Laurence Nachin som är certifierad natur- och skogsterapiguide av ANFT (Association of Nature and Forest Therapy). Laurence är också doktor i mikrobiologi och cellbiologi och har forskat i många år på Göteborgs universitet.

Att vara i naturen är en viktig del av Laurences liv och det är där som hon återhämtar sig och hittar sin kraft och balans i livet. Med Shinrin Yoku och natur- och skogsterapi hittade Laurence en metod som kopplar vetenskaplig fakta och en naturlig sinnlig relation till naturen och som ger verktyg för att förmedla de positiva effekterna av en vistelse i naturen till andra. Laurence beskriver sin roll som natur- och skogsterapiguide som att öppna en dörr och att bjuda in människor att kliva in. Naturen och skogen gör resten på ett fantastiskt och överraskande sätt.

Kursmaterial

Bär kläder och skor som du är bekväm i, se nedan. Annat material som kan behövas finns på plats.

Du kan läsa mer om Shinrin Yoku och natur- och skogsterapi på www.natureandforesttherapy.org

Boktips:

  • Your guide to forest bathing – experience the healing power of nature (Amos Clifford)
  • Forest bathing – how trees can help you find health and happiness (Dr Qing Li)

Bra att veta

Kursen kommer att ske utomhus och det är därför viktigt att du har på dig kläder anpassade till vädret samt bekväma skor att gå i skogen med. Ta gärna med lite extra kläder. Eftersom vi går långsamt och ibland stannar till så känner man sig lätt kall. Ta även gärna med vatten att dricka och ett sittunderlag (om du har ett).

Meddela eventuella kostallergier och/eller annan information som guiden behöver veta, så att du får den bästa upplevelsen.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skogsbad – Shinrin Yoku: Upplev mer av naturen.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skogsbad – Shinrin Yoku: Upplev mer av naturen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner