Visa kurser.se som: Mobil

Självförsvar för kvinnor från 13 år

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Plats: Trollhättan
Längd: 3 timmar
Pris: 345 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Självförsvarskurs där du får lära dig grundläggande självförsvar, bli mer fokuserad och uppmärksam i hotfulla situationer och hur du ska agera för att förebygga överfall.

Om kursen
Att få lära sig grundläggande självförsvarstekniker vilket gör att man kan känna sig säkrare och kan försvara sig om man skulle hamna i en sådan situation som kräver det. Vi lär oss även hur vi ska agera för att minska konsekvenserna vid ett påbörjat övergrepp. Vi arbetar med att använda vardagsobjekt som t ex nycklar, paraply, skor eller en bok som objekt att försvara sig med. Vi använder även olika tekniker från judo, aikido, och brottning och går igenom hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt i olika stressnivåer och situationer.

För vem
För kvinnor och från 13 år. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Massimo tog svart bälte i judo 1998 och har lång erfarenhet av att arbeta med skolor och budoklubbar. Efter år av hård träning har han uppnått 3:e Dan och är certifierad tränare inom Fijilkam, italienska budoförbundet. Massimo är certifierad instruktör i självförsvar inom M.G.A metoden (Global Method of Self Defense) för Fijlkam som håller kurser för Polizia, Carabinieri och fångvårdsanstalter i Italien.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en vattenflaska.

Bra att veta
Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Självförsvar för kvinnor från 13 år.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Medborgarskolan Väst

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland. Medborgarskolan är ett av landets största studieförbund. Vi finns nära dig, över hela landet. Vår verksamhet är öppen för alla. Vi vill stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG