Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Göteborg
30 timmar
2 775 SEK

Kursbeskrivning

Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. På denna kurs får du formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt.

Innehåll
Silversmyckeskursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går ni igenom de olika arbetsmetoderna. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Kursen lär dig att bocka, såga, fila, borra, löda och smida. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat smycken efter egen idé och design.

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kurmaterial
I kursavgiften ingår ett litet häfte om silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen.

Både plåt och tråd används. Silvret vägs och skrivs upp och faktureras efter kursens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 18 kronor per gram. Vi kommer att fakturera alla med 100:- för förbrukningsmaterial som lod, sågblad, med mera.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner                                                                            Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder. 
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner