Visa kurser.se som: Mobil

Sashiko - japanskt broderi

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Vänersborg
6 timmar
2021-05-30 10:00
695 SEK

Kursbeskrivning

Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik. Under våren 2021 tar vi in max 6 deltagare i kursen.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som gäller. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen.

Tillåter vädret så kan vi träffas utomhus, istället för i kurslokalen.

Innehåll

Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik som uppstod vid lagning med lappar. Den dekorativa tekniken utvecklades med tiden och idag betraktas detta som lyxkonst trots att man bara broderar mönster med tråckelstygn.
Det som kännetecknar Sashiko är många små enkla vita stygn, ofta i stilrena och geometriska mönster, på indigoblått tyg.
Till skillnad mot vanliga tråckelstygn (där stygnen är lika långa som mellanrummen) broderas Sashikostygnen 2/3 och mellanrummet 1/3.

Helgkurs söndag 21 februari kl 10.00-15.00.

För vem
Detta är en grundkurs, ingen broderivana krävs. Tekniken passar lika bra för nybörjare som för den med vana.

Kursledare
Kursledaren är en hängiven "lappteknik/kviltare" och sedan många år aktiv i gruppen "Bandykviltarna". Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Förslag på material får du i din kallelse innan kursstart och du beställer materialet själv. Ett "nybörjarpaket" (tyg, nål och tråd) kostar ca 200 kr.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sashiko - japanskt broderi.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sashiko - japanskt broderi!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner