Visa kurser.se som: Mobil

Rita ditt eget hus

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Ljungskile
20 timmar
2019-10-03 18:30
1 625 SEK

Kursbeskrivning

Du arbetar med ditt eget projekt, verkligt eller påhittat och får handledning och möjlighet att diskutera med andra. Kanske skall du bygga villa eller bygga ut det hus du har, eller så vill du skapa fritt din drömbostad.

Innehåll
Vi kommer att diskutera saker som bostadsplanering, bygglovsbestämmelser, byggnadsteknik, material, estetik, kostnader och byggprocessen. I gruppen visar vi upp våra egna och drar lärdom av varandras projekt, vi skissar med handledning och pratar även om ekologiskt byggande. Målet är att du skall få inspiration och kunskaper för att bättre kunna genomföra ett byggprojekt.

Avsikten är att kursen skall ge både kunskaper och möjlighet till praktik och att du inspireras till att vara kreativ och lära dig att med hjälp av skissning pröva olika lösningar. Kurstillfällena är planerade till 3/10, 17/10, 7/11, 21/11 och 5/12.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Jan Hedberg Arkitekt SAR/MSA.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Tag med alla ritningar du har på ditt hus eller tomt, gärna även en omgång foton på ett USB minne eller papper. Tänk igenom dina behov och önskningar och skriv gärna ner dem. Medtag papper och penna.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Rita ditt eget hus.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rita ditt eget hus!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner