Radarintyg för fritidsbåtar

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
20 timmar
2023-04-12 18:00
2 495 SEK

Kursbeskrivning

För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Målet med kursen är att öka kunskaperna om användning av radar för fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering.

Kursen är upplagd på 4 vardagskvällar med teori på Medborgarskolan i Uddevalla och 2 helgdagar med praktik och prov till sjöss utanför Henån under våren 2023. Vilka helgdagar praktiken äger rum kommer ni i kursen gemensamt överens om tillsammans med kursledaren.

För praktiken tillkommer en kostnad på 2500 kronor som betalas på plats.
Efter avslutad kurs anordnas examination för Radarintyg både teoretiskt och praktiskt, för den tillkommer en kostnad på 500 kr som betalas kontant till provförrättaren. Ta med legitimation och intygsbok (om du har) vid examinationstillfället.

För vem
Förarintyg krävs, samt ha praktisk erfarenhet av navigering och att framföra båt. Minimiålder: fyllda 15 år vid provtillfället.

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se eller hos Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mail sjofart@transportstyrelsen.se

Kursledare
Stig Eriksson har en omfattande nautisk kompetens, med mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtsnavigering. Stig är en omtyckt kursledare som brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material, praktik och examination ingår inte i kursavgiften. Material kvitteras ut vid kursstart och betalas direkt till kursledaren.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner Förutom dessa förmåner kan vi i Fyrbodal erbjuda medlemmar i Svenska Kryssarklubben 200 kr i rabatt på angivet kurspris på våra sjölivskurser. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om familjen Lundgren, deltagare i kurser i sjöliv och språk, som gör sin drömresa
www.medborgarskolan.se/var-varld/navigation-och-trafik/pa-dromresa-med-kurser-i-bagaget

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Radarintyg för fritidsbåtar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåtar!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner