Visa kurser.se som: Mobil

Positiv psykologi - för ökat välbefinnande

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
12 timmar
2019-10-09 19:15
895 SEK

Kursbeskrivning

Gör livet till det bästa möjliga, upptäck dina styrkor och nyttja det som fungerar för ett ökat välbefinnande! Är du nyfiken på vad som faktiskt gör dig lycklig, eller vill du få verktyg och kunskap i hur du kan få ett ökat välbefinnande? Här kommer du få tänka på, diskutera och testa övningar som kan öka välbefinnande

Om kursen
Kursen kommer att ges en gång per vecka, under sex veckor. Varje kurstillfälle är totalt 90 minuter med ca 10–15 minuters paus inkluderat efter halva tiden. Varje kurstillfälle kommer innefatta sitt eget tema, exempel på teman som kommer att tas upp är; vad är positiv psykologi, hur man kan öka sitt välbefinnande med personliga styrkor, positiva känslors påverkan, tacksamhet… m.fl. Kursen kommer varvas med teori och diskussioner kring välbefinnande och lycka. Syftet med kursen är att öppna upp för nya idéer kring hur man kan leva sitt liv på bästa sätt utifrån sina egna förutsättningar men med hjälp av vetenskapligt framtagna verktyg. Kursen är inte en djupgående utbildning, snarare en kurs med syfte att sätta igång nya tankesätt, och nya vanor kring hur livet kan levas.

För vem
Kursen är för dig som vill få en inblick i vad positiv psykologi är för något, hur man kan öka sitt välbefinnande och för dig som vill få verktyg till att öka ditt välbefinnande.     

Kursledaren
Nathalie Helle, har studerat positiv psykologi på högskolan i Skövde.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Som deltagare kommer du få verktyg i form av interventioner på papper. Vill man anteckna under kurstillfället kan det vara bra att ta med block och penna.

BRA ATT VETA
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Positiv psykologi - för ökat välbefinnande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Positiv psykologi - för ökat välbefinnande!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner