Pajfest, vuxen/barn

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
4 timmar
2023-04-12 17:00
1 395 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Alla älskar paj! Denna festliga, mumsiga och smidiga rätt verkar det alltid finnas plats för på matbordet. Pajen ingår i högtidsfirande, funkar bra i lunchlådan och ryms kanske i våra minnen av ljuva sommarpicknickar. Kom och upplev en pajfest med ditt barn där ni lagar två olika matpajer med olika karaktärer.

Innehåll
Läran om mat och matlagning kan angripas ifrån oändligt många håll och likaså utgå ifrån ett stort antal kategorier. På kurstillfället dyker vi ner i konceptet paj. Det är ett begrepp som ditt barn förhoppningsvis har goda associationer till vilket ger en bra grund för ett lustfyllt och givande kurstillfälle. Att laga paj är roligt i och med processen av att fylla ett skal för att sedan grädda pajen till ett vackert resultat. För att inte tala om att paj är mycket gott! I slutet av kursen får ni såklart tillfälle att äta maten ni lagat. 

Under ett tillfälle lagar vi två matpajer, båda vegetariska. Vi lagar en smakrik tomat- och getostpaj som blir gudomligt krämig. Till tacopajen gör vi pajskalet på ett annat sätt, vilket ger ett frasigt resultat väl i kontrast till den kryddiga fyllningen. Pajerna serveras med en sallad. 

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alicia Warren är utbildad kock och har en kandidatexamen i “Kulinarisk kock och måltidskreatör” från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hon finner ett driv för att göra matlagningen, maten och måltiden till en lustfylld och spännande upplevelse utan krav eller prestation. Innovativ grön matlagning med smarta råvaror och lättillgängliga metoder är intressant så väl som smaker ifrån olika matkulturer. Hon ser gärna att barn bjuds in till matlagningen, som med rätt förutsättningar kan skapa möjligheter för samspel och umgänge av värde för både små och stora.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Bra att veta
Kurspriset gäller för en vuxen och ett medföljande barn i ålder 7-15 år. Vid anmälan anmäl den vuxne och skriv barnets fulla personnummer och för- och efternamn i meddelanderutan.

Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Pajfest, vuxen/barn och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Pajfest, vuxen/barn!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner