Visa kurser.se som: Mobil

Naturfotografins grunder - hur du fångar naturen på bild på bästa sätt

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Kungsbacka
20 timmar
2020-06-04 17:30
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig fotografera stora och små landskap, jobba kreativt och bemästra olika ljussituationer i naturens kontrastrika framtoning. Du får även ta del av hans bästa tips och trix kring fotografering och hans egen väg till framgångsrik naturfotograf.

Innehåll
I den här kursen blandas teori och praktik så att du får ut det mesta av dina nya kunskaper kring naturfotografins grunder och hur du fångar naturen på bild på bästa sätt! Kursen omfattar teori inomhus och praktik ute. Men första mötet har ingen utomhusaktivitet utan är en introduktion med en inspirerande inledning med bildföredrag.

• En lätt tillbakablick i fotografins historia. Grundläggande tekniska kunskaper, exponering, tid, bländar, ISO, mm. Genomgång av utrustning inför landskapsfotografering, stativ, filter, mm.

• Ljuset, fotografens bästa vän 
Hur man fångar landskapsbilder och planerar inför att möta platsers olika skepnader.

• Det digitala mörkrummet
En lätt tillbakablick på det traditionella mörkrummet. En introduktion i digital bildbehandling från råfil till färdig bild.

• Macro och porträtt med kort skärpedjup 
Hur man jobbar kreativt med kort skärpedjup i olika ljussituationer. Genomgång av utrustning för macro och porträtt, objektiv, motljusskydd mm.

• Bildjournalistik och vad man skall tänka på vid presentation av sina bilder.
Man lär sig att beskriva en plats med 3 - 5 bilder genom att jobba med olika utsnitt och uttryck som är platsens signum.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor på samma dag och tid. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du skall ha en systemkamera med normalzoom och ha grundläggande kunskaper och kännedom om din systemkamera.
Gärna macro och telezoom samt stativ men det är inget krav. Dator samt program att redigera bilder med (Photoshop rekommenderas)

Kursledare
Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturfotografins grunder - hur du fångar naturen på bild på bästa sätt.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Naturfotografins grunder - hur du fångar naturen på bild på bästa sätt!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner