Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness - distanskurs i realtid

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Västra Frölunda
16 timmar
2021-02-23 18:00
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Mindfulness kan skapa balans i livet och höja din livskvalitet. En kurs där du lär dig att hitta ett lugn i vardagen och jobbar på att leva mer i nuet.

Innehåll

Mindfulness togs till västvärlden av Jon Kabat-Zinn och har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att bla lindra stress, sömnsvårigheter, depression och smärta.

Med enkla fokusövningar, diskussioner och reflektioner övar vi på att vara här och nu. Vi kommer även jobba med uppmärksamheten på våra tankar, våra känslor och vår kropp, utan att värdera eller bedöma.

Vi utvecklar och tränar successivt nya mentala banor genom enklare meditationsövningar, skrivande, diskussioner, andnings- och avslappningstekniker. Vi tränar mänskliga förmågor såsom tillit, acceptans och medkänsla, allt för att bättre lära oss att hantera livet så som det är just nu.

Vi använder ett forskningsbaserat digitalt träningsprogram på åtta veckor som ett stöd för att träna hemma under kursen.

Kursen är forskningsbaserad och är etablerad som MBSR-kurs

(Mindfulnessbaserad stressreduktion)

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledaren Helene Jaktling är diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 2, utbildad på Mindfulnesscenter, där hon också gått påbyggnadsutbildningar för mindfulness i naturen, medkänsla och för arbetsplatsen. Hon är även hälsoinspiratör för testbaserad nutritionshälsa och har en fil kand examen inom medie- och kommunikationsvetenskap. Helene har lång erfarenhet från näringslivet, såväl det privata som det kommunala och är också utbildad barn- och familjeyogaledare.

Bra att veta

Kursen hålls via Zoom. Du erhåller en länk innan kursstart.
Vid några tillfällen kommer vi ha liggande övningar, så det är bra med bekväma kläder.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness - distanskurs i realtid.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness - distanskurs i realtid!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner