Visa kurser.se som: Mobil

X - MindBody Centering Yoga - balans mellan sinne och kropp

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
10 timmar
2019-10-28 17:30
695 SEK

Kursbeskrivning

Yoga är en uråldrig indisk tradition som består av olika övningar för att träna både sinne och kropp. Det innehåller andningsövningar (pranayama), fysiska positioner (asana) samt olika meditationstekniker och avslappningsövningar.

Om kursen
“Yoga” härstammar från det sanskrit ordet för sammankoppling. Med MindBody Centrering Yoga använder vi andetaget för att ansluta kropp och sinne. I denna kurs kommer vi att lära oss fokuserad andning för att leda oss genom ett mjukt flöde av rörelser som kommer att stärka samt sträcka musklerna. Dessutom kommer vi att träna mindfulness, meditation och pranayama tekniker att du också kan använda hemma eller på jobbet.
Det finns fysiska samt mentala fördelar till yoga bl.a en starkare och mer flexibel kropp, bättre balans och kroppshållning, mindre spänningar, minskad stress, mental klarhet och ökad fokus. Framför allt skapas balans i hela individen.

För vem
Oavsett av din yoganivå är denna kurs för dig som vill lära känna sin kropp. Nybörjare samt regelbundna yogautövare är välkomna!

Kursledare 
Cailin Tasevski är en Yoga Alliance-certifierad yogainstruktör och har tränat yoga i över 10 år. Hon undervisar i flera olika yogaformer och har specialiserat sig i MindBody Centering Yoga (“sinne-kropp centrering yoga”; också kallas för MBCYoga.) För Cailin är yoga inte bara en form av motion utan också en filosofi som kan förbättra alla delar av livet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta på dig bekväma kläder som du kan röra dig i, inget som sitter åt. Tag gärna med en extra tröja och varma sockar. Yogamatta och filt finns att låna hos Medborgarskolan.


BRA ATT VETA
Deltagarantalet är begränsat. Undvik att äta ett större mål nära inpå klassen, samt att dricka stora mängder vätska precis före.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om X - MindBody Centering Yoga - balans mellan sinne och kropp.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera X - MindBody Centering Yoga - balans mellan sinne och kropp!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner