Visa kurser.se som: Mobil

Meditationskurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Distans / Online
6 timmar
2021-05-16 09:00
695 SEK

Kursbeskrivning

Under denna meditationsklass får du lära dig grundläggande meditationstekniker och förhållningssätt som du sedan kan göra på egen hand.

Innehåll

Mindfulness togs till västvärlden av Jon Kabat-Zinn och har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att bland annat lindra stress, sömnsvårigheter, depression och smärta.

Under dessa tillfällen går vi igenom meditationens grunder och gör meditationsövningar tillsammans. Vi utvecklar och tränar successivt nya tekniker för ökad koncentration och sinnesbalans. Vi tränar också mänskliga förmågor såsom acceptans och medkänsla, allt för att bättre lära oss att hantera livet så som det är just nu.

Dessa fyra tillfällen sker digitalt och syftar till att ge en grund för egen meditationspraktik. Du kommer få ta del av material och guidade meditationsövningar för att träna på egen hand under och efter dessa tillfällen.

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledaren Patrik Hansson är diplomerad Mindfulnessinstruktör och har lång erfarenhet inom en rad olika meditationstraditioner och tekniker. Patrik har en internationell karriär inom IT-branschen bakom sig och håller numera föreläsningar och kursen inom meditation och Mindfulness. Han är även diplomerad Friskvårdsguide och håller kurser och guidade turer i Naturupplevelser och studerar just nu ett tvåårigt program som meditationslärare på University of California.

Bra att veta

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Meditationskurs.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Meditationskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner