Visa kurser.se som: Mobil

Matglada herrar fortsättning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Lysekil
18 timmar
2019-09-18 18:00
1 525 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Fortsättningskurs för dig som gått nybörjarkursen eller har lite erfarenhet i köket. Vi lagar mat till både vardag och fest.

Om kursen
Du får lära dig om råvaror och tillagningsmetoder och får tips på hur en relativt ovan ”kock” kan överraska. Lite vett och etikett förmedlas också, kunskaper som aldrig kan vara fel. Varje kurstillfälle tillagar vi en förrätt, varmrätt och efterrätt och gruppen enas om menyn, från husmanskost till festmåltider och vi diskuterar även vilka viner som passar till de olika rätterna. Vid kursens slut skall du känna till hur man tillagar majonnäs, grundsåser, steker en köttbit, laga mat i ugnen, filéar fisk etc. Du skall också känna till varför tillagning av egen mat är att föredra kontra inköp av halvfabrikat. Ni får också lärdom hur man dukar ett bord, alltifrån servett vikning till placering av glas och bestick.

För vem
För dig som gått nybörjarkursen eller har lite erfarenhet i köket.

Kursledare
Marie bor och är uppväxt på Skaftö. Hon är utbildad yrkeslärare i Restaurang och livsmedel och arbetar på vuxenutbildningen i Lysekil. Hon har jobbat som kock men drev under flera år Gunnesbo Catering samt Café Marie, Bageri & konditori i Fiskebäckskil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 100 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med egen diskhandduk och förkläde. Du får utskrivna recept vid varje kurstillfälle.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Matglada herrar fortsättning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Matglada herrar fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner