Måla i akvarell och skapa med alkohol ink

Längd
18 timmar
Pris
1 125 SEK
Längd
18 timmar
Pris
1 125 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens unika skildringar och låt färgerna flöda ut över papprets yta. Vattnet frigör akvarellfärgens fantastiska egenskaper och pigmenten lägger sig olika tungt tills vattnet avdunstar. Skapande med alkohol ink bjuder också på en spännande flytande målningsteknik.

Innehåll
Vill du laborera och prova pigmentens temperament och karaktär samt njuta av skapandets kraft så kom och upptäck akvarellens underbara värld tillsammans med oss. Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt. Praktik och teori växlas med varandra och med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Du får bland annat lära dig mer om:

 • - Material
 • - Skissning
 • - Färglära/färgernas betydelse
 • - Bildkomposition
 • - Olika akvarelltekniker

Du har möjlighet att släppa loss din kreativitet med att skapa med alkohol ink-färgerna som kan kombineras med tusch. Alkohol ink består till stor del av alkohol som avdunstar väldigt snabbt. Detta har många fördelar eftersom du när som helst kan lösa upp alkoholbläck med alkohol och ändra motivet ytterligare eller införliva andra färger och förstärka detaljer med tusch.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Både nybörjare och de som tidigare har målat med akvarell eller alkohol ink är välkomna.

Kursledare
Eva Johansson är utbildad bildlärare på Jönköping Universitet, hon har arbetat som ateljérista och har pedagogiska erfarenheter av arbete med barn, ungdomar och vuxna. För Eva är skapande ett sätt att koppla av, själv ägnar hon sig åt måleri och gillar att dela med sig av sina många års erfarenheter till andra.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart.

Du kan söka på nätet (ex skapamer.se) eller fråga i en fackhandel:

 • Akvarellblock (ex Arches 300g - A5/A4)
 • En mjuk och en hård blyertspenna, knådgummi, en vattenfast fin svart tuschpenna
 • Akvarellpenslar av minst 4 olika tjocklekar (smal/spetsig, tjock/spetsig, bred/platt och mellanstor/platt)
 • Akvarellfärger av god kvalitet, rekommenderas 9-12 färger (ex Akvarellfärg W&N Cotman - Skissarens ask 12 färger)
 • Ett par glasburkar eller större plastmuggar · En trasa att torka penseln på (ex en mindre handduk), kladdpapper och en kökssvamp
 • Blå maskeringstejp för ömtåliga ytor (finns bl a på Biltema)

När du ska skapa med alkohol ink betalar du en liten avgift till kursledaren för materialet som färg och speciellt papper som kommer finnas på plats.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måla i akvarell och skapa med alkohol ink och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights