Visa kurser.se som: Mobil

Lulesamiska, nybörjare

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Plats: Göteborg
Längd: 20 timmar
Pris: 2 165 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

INNEHÅLL
Lulesamiska för nybörjare vänder sig till dig, som aldrig har läst språket tidigare. Det är första steget mot målet att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på lulesamiska.

UPPLÄGG
Du kommer att få grundläggande kunskaper i det lulesamiska alfabetet, grammatik, hör- och läsförståelse. Redan från början tränar vi att använda vardagsspråk så mycket som möjligt.

FÖR VEM
Denna lulesamiskakurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

KURSLEDARE
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursbok: Sámásta 1 med övningsboken Hárjjidusá 1. Till dem finns även lyssnings-CD. De går att köpa från Samernas utbildningscentrum i Jokkmokk.
http://www.samernas.se/bocker/

BRA ATT VETA
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lulesamiska, nybörjare.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Medborgarskolan Väst

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland. Medborgarskolan är ett av landets största studieförbund. Vi finns nära dig, över hela landet. Vår verksamhet är öppen för alla. Vi vill stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG