Visa kurser.se som: Mobil

Lettering - rita och illustrera med dekorativa bokstäver nybörjare

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
7 timmar
2021-09-11 10:00
895 SEK

Kursbeskrivning

Lettering innebär att rita och illustrera bokstäver och ord som sedan sätts samman till en grafisk komposition.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare på kursen till max 6 deltagare. Tillsammans hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast delta när vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt att hålla avstånd till varandra. Tack för visad hänsyn och varmt välkommen!

Innehåll

Letteringkursen lär dig att rita och illustrera bokstäver, ord och meningar från grunden. I denna endagskurs fokuserar vi på själva tekniken och ritandet. Du får mycket inspiration och handfasta tips kring skapandet och vi gör många praktiska övningar.

Kursen tar upp: materialkunskap, bokstavsanatomi, rit- och skissteknik och grunden till hur man formgiver och skapar en balanserad layout med text och illustrerade bokstäver. Teoripass varvas med många praktiska övningar som gör att du kan fortsätta att utvecklas vidare hemma efter kursen.

Endagskurs lördag 11 september kl 10.00-16.00.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vuxen.

Kursledare
Din kursledare Sandra är utbildad grafisk designer och arbetar som frilans i Sverige och internationellt.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Förslag på material får du i din kallelse innan kursstart. Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Mot uppvisande av din kallelse får du 15 procents rabatt på Målarboden i Trollhättan och 15 procents rabatt på konstnärsmaterialmaterial på Hallmans Bokhandel i Uddevalla.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt att hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Det blir tid för lunch under dagen så medtag gärna fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lettering - rita och illustrera med dekorativa bokstäver nybörjare.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lettering - rita och illustrera med dekorativa bokstäver nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner