Laga mat från Mellanöstern, vuxen/barn

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
4 timmar
2023-05-03 17:00
1 395 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Är du nyfiken på att öppna dörren till mellanösterns mat och matlagning och ta dina sinnen på en magnifik resa? Mat från mellanöstern är varm, exotisk och festlig. En måltid med mellanöstern mat kan föra med sig en känsla av firande! Kom tillsammans med ditt barn och laga er egna måltid med smak av mellanöstern.

Innehåll
Att äta och laga mat kan liknas vid att genomföra en resa. Det är ett sätt att utforska olika länders matkulturer – genom att använda de särskilda ingredienser, smaksättningar och tillagningsmetoder som gör maten specifik för landet. För mellanöstern matlagning innebär det bland annat ett användande av specifika ingredienser för att smaksätta så som citron, tahini och granatäpplesirap. Lär er om mat från mellanöstern genom att laga den! I slutet av kurstillfället ges det tillfälle att äta maten ni lagat. 

Vi lagar en måltid innehållande en varm gryta, två röror och ett hembakat bröd. Grytan är en kryddig och mustig tomatgryta med ägg, kallad shakshuka. Denna serveras allra bäst med bröd varpå vi bakar ett riktigt lyxigt sådant med jäst. Två röror av olika kvaliteter bereds, en hummus på kikärter och en muhammara med paprika och valnötter. Den första krämig och fluffig, den andra fyllig och rik i smaken.  Här ingår dessutom ett bakmoment då vi bakar ett bröd till måltiden. 

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alicia Warren är utbildad kock och har en kandidatexamen i “Kulinarisk kock och måltidskreatör” från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hon finner ett driv för att göra matlagningen, maten och måltiden till en lustfylld och spännande upplevelse utan krav eller prestation. Innovativ grön matlagning med smarta råvaror och lättillgängliga metoder är intressant så väl som smaker ifrån olika matkulturer. Hon ser gärna att barn bjuds in till matlagningen, som med rätt förutsättningar kan skapa möjligheter för samspel och umgänge av värde för både små och stora. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Bra att veta
Kurspriset gäller för en vuxen och ett medföljande barn i ålder 7-15 år. Vid anmälan anmäl den vuxne och skriv barnets fulla personnummer och för- och efternamn i meddelanderutan.

Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Laga mat från Mellanöstern, vuxen/barn och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Laga mat från Mellanöstern, vuxen/barn!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner