Inga recensioner än

Kustskepparintyg - intensivkurs

Medborgarskolan Väst, i Halmstad
Längd
22 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
22 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kustskepparintyget är en påbyggnadsdel av förarintyget som intygar att du rätt att framföra båtar längre än 12 meter och bredare än 4 meter. Vanligtvis är kustskepparintyget ett krav när man ska hyra båt i andra länder på ex sin semester.

Innehåll
Du lär dig mer om navigation, sjökortsarbete och sjösäkerhet för gång utomskärs och på öppet vatten. När du har avlagt examinationen kan du visa på att du har teoretiska kunskaper inom sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap samt hur du framför ett fritygsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

Kursen genomförs under en helg, lör-sön.

För vem
Du behöver ha haft ditt förarintyg för båt i minst en månad och vara över 15 år.

Kursledare
Ulf Granath är kursledare för Förar-och Kustskepparintyget. Han har haft ett båtintresse redan som barn och har haft allt från motor- till segelbåtar. Ulf har under åren genomfört ett stort antal utbildningar i båt- och sjöliv.
Han har även varit seglingsinstruktör för ungdomar i flera år.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Materialet ingår inte i kursavgiften.

Bra att veta
Deltagaren skall under kalenderåret fylla minst 15 år.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 september, 2023

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kustskepparintyg - intensivkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights