Kustskepparintyg

Medborgarskolan Väst, i Uddevalla
Längd
32 timmar
Pris
3 090 SEK
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
3 090 SEK
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kustskepparintyg är en fortsättningskurs för dig som har förarintyg. Kursen för dig som vill få fördjupade kunskaper i navigation och sjökortsarbete. Du får den kunskap du behöver för att göra en längre färd utomskärs och Kustskepparintyg är ett krav för dig som vill köra en fritidsbåt som är större än 12 x 4 meter.

Innehåll
Kursen innehåller:
- Navigering (utomskärs och till havs)
- Mörkernavigering
- Säkerhet ombord
- Missvisning och deviation
- Principerna för GPS, radar och SRC/VHF
- Lagar och regler

Kursen pågår 8 gånger, en gång i veckan, samma dag och tid. Hemuppgifter kan ingå.
Ytterligare ett kurstillfälle tillkommer för examination enligt NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler. Förhörsavgiften 625 kronor betalas kontant till förhörsförrättaren vid examinationstillfället. Medtag legitimation och intygsbok (om du har) vid examinationstillfället.

För vem
Innehaft Förarintyg minst 24 timmar och genomfört Båtpraktik dag. Deltagaren skall under kalenderåret fylla minst 15 år. För dig som inte har båtpraktiken kan den eventuellt anordnas i samband med kursen till en kostnad av ca 1 500 kr. 

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se eller hos Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mail sjofart@transportstyrelsen.se

Kursledare
Stig Eriksson har en omfattande nautisk kompetens, med mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtsnavigering. Stig är en omtyckt kursledare som brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material och examination ingår inte i kursavgiften. Material kvitteras ut vid kursstart och betalas direkt till kursledaren. Behöver du köpa allt material är kostnaden ca 1000 kr.

Vi använder följande kursmaterial:
- Fritidsskepparen
- Passare
- Klassisk transportör
- Nautisk linjal
- Övningssjökort 93

Ta gärna med material du hade när du tog ditt Förarintyg såsom boken Fritidsskepparen (ej äldre upplaga än år 2020), passare, nautisk linjal och klassisk transportör (trekantig).

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner Förutom dessa förmåner kan vi i Fyrbodal erbjuda medlemmar i Svenska Kryssarklubben 200 kr i rabatt på angivet kurspris på våra sjölivskurser. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om familjen Lundgren, deltagare i kurser i sjöliv och språk, som gör sin drömresa
www.medborgarskolan.se/var-varld/navigation-och-trafik/pa-dromresa-med-kurser-i-bagaget

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 februari, 2024

  • Kurs
  • Uddevalla

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kustskepparintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights