Kurs i självförsvar

Medborgarskolan Väst, i Halmstad
Längd
4 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
15 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
15 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skaffa dig kunskaper i personlig säkerhet och självförsvar. Lär dig hur man minskar risken att hamna i riskfyllda situationer samt hur man ska agera i våld och hotsituationer. Kursen bygger på erfarenheter från kursledarens bakgrund som polis och livvakt på säkerhetspolisen.

Om kursen
En självförsvarskurs ger ökad trygghet – vilket i sin tur leder till bättre självförtroende, kroppsspråk och utstrålning. Vi fokuserar på effektiva självförsvarstekniker, utan muskelstyrka, som är enkla att lära sig och lätta att komma ihåg. Dessa fungerar för alla, oavsett förutsättningar!

Vi inleder med en teoretisk del men fokuserar på praktiska övningar/ scenarioträning och teknik.

Anmäl Dig gärna med en väninna så känns det lättare då många övningar görs två och två.

Vi kommer bla beröra följande:

  1. Vad säger lagen?
  2. Riskanalys (riskbedömning och riskreducerande åtgärder)
  3. Analys av verkliga händelser
  4. Tecken på aggression
  5. Mental förberedelse
  6. Grunder i självförsvar/närkamp, slagteknik, försvar mot olika angrepp (kniv, slag, sparkar), liggande försvar, svaga punkter/angreppspunkter

Allt som lärs ut bygger på principen ”keep it simple” och både de teoretiska modellerna samt de fysiska teknikerna kan utföras av alla. Sen är det självklart så att repetition är kunskapens moder.

För vem
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Åldersgräns och Försäkring
Från 18 år och uppåt. 

Du bör ha en egen olycksfallsförsäkring när du deltar i denna aktivitet då vår gruppförsäkring inte täcker träning i självförsvar.

Kursledare
Matthias är polis sen 20 år tillbaka och har alltid jobbat operativt. Utbildad instruktör i polisiärt självskydd och konflikthantering. 10 års erfarenhet som livvakt på Säpo med specialkunskaper i personlig säkerhet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-3 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 oktober, 2023

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kurs i självförsvar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights