Visa kurser.se som: Mobil

Kreativt skrivande

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
12 timmar
2022-09-14 18:30
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Längtar du efter att få skapa med ord? Det kan vara ett blogginlägg, en rolig novell eller en spännande roman. Här är Skrivarkursen för dig som vill lära dig beskriva en dramatisk intrig, skapa en visuell miljö med rätt valda ord, och lära dig knepen hur man som författare kan fånga läsarens intresse redan från början.

Innehåll

  • Vi skapar och beskriver karaktärer (Att skriva en berättelse bygger på att förstå människors inre psykologi).
  • Vi tränar på att beskriva miljöer.
  • Presens eller Imperfektum? Nutid eller dåtid? Skriv en kort historia i presens och en i imperfektum! Använda gärna samma berättelse. Fundera över skillnaden!
  • Arbeta på början och slutet på berättelsen (Vad är viktigt? Hur fångar man läsaren från början? Och hur avslutar man bäst sin berättelse)
  • Vi skriver ur olika perspektiv
  • Gör ditt eget bokomslag - Layout (bild, titel, namn och baksidestext)

För vem
Kursen riktar sig till dig som älskar att skriva och läsa och vill utveckla skrivandes konst. Åldersgrupp – för vuxna mellan 25 och 65 +.

Kursledare
Sabina Håve är författare och bildkonstnär, och verkat som Astro-coach i över 30 år.
Hon har varit krönikör på FP, arbetat i musikbranschen sedan början på 80-talet, samt varit fotograf och konstnärlig ledare på Opera con Crazia i Stockholm.
Trots att Sabina trivs med att sitta hemma och skriva, är hon äventyrligt lagd och har bland annat arbetat i Indien, Ungern och i södra Marocko, där hon också bodde under ett tiotal år.
De två senaste romanerna heter ”Isas resa, en lastbilschaufförs dagbok från Sahara” och ”Uppbrott och försoning. Hon har även skrivit teaterpjäser, krönikor, artiklar och låttexter.
Sabina Håve är uppvuxen i Västanfors och har bott och verkat i Stockholm och Norberg i Västmanland under många år. Sedan 2018 bor hon i Halmstad.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt och genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial
Block och penna eller laptop, du väljer vad du vill ta med.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på https://www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner