Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Klimatsmart semester

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
1 timme
2020-09-10 18:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Klimataktivisten Josef Henschel ger konkreta tips på hur du kan engagera dig i klimatfrågan, om hållbart resande och fantastiska resmål som gör den längre restiden värd mödan. Föreläsningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om klimatet och hur du kan resa, leva och agera klimatsmart.

Innehåll
Ibland känns det meningslöst att sopsortera och ställa bilen, välja bort långflyget och äta mindre kött när världen ser ut som den gör. Politikerna bråkar, forskningen ifrågasätts och världsdelar står i brand.

Med den här föreläsningen vill klimataktivisten Josef Henschel ingjuta hopp med hjälp av fakta, inspiration och konkreta tips på hur vi tillsammans, steg för steg, kan förändra världen.

Bland annat visar Josef hur sökmotorn klimatsmartsemester.se fungerar, en sajt som han själv varit med och utvecklat. Här kan du enkelt se hur stor just din klimatpåverkan blir när du reser. Du får också spännande tips på alternativa destinationer och klimatsmarta sätt att resa.

Föreläsare
Josef Henschel studerar Miljövetenskap och nationalekonomi vid Göteborgs universitet och är en ivrig förespråkare för ett mer klimatsmart sätt att leva. Han är väl insatt i klimatfrågan och har även varit med och utformat Västra Götalandsregionens webbplats klimatsmartsemester.se

Medborgarskolans kursledare och föreläsare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Om du får förhinder ber vi dig avboka dig snarast möjligt. Vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan föreläsningen startar, tillämpar vi en "no show"-avgift på 100 kr. Du kan alltid skicka någon annan i ditt ställe om du bara meddelar oss i förväg.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klimatsmart semester.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klimatsmart semester!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner