Visa kurser.se som: Mobil

Klimatsmart semester

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
1 timme
295 SEK

Kursbeskrivning

Visst kan det vara lockande att flyga snabbt och billigt till fjärran destinationer – men det är helt enkelt inte okej att göra det längre.

Innehåll
En flygresa tur och retur till New York motsvarar en hel årsranson koldioxidutsläpp som en person i genomsnitt behöver ha för att ligga på en hållbar nivå. Därför måste vi hitta andra ställen att resa till och andra sätt att göra det på.

Klimataktivisten Josef Henschel tipsar om hållbart resande och fantastiska resmål som gör den längre restiden värd mödan.

För vem
Inga förkunskaper behövs.

Föreläsare
Josef Henschel studerar Miljövetenskap och nationalekonomi vid Göteborgs universitet och är en ivrig förespråkare för ett mer klimatsmart sätt att leva. Han är väl insatt i klimatfrågan och har även varit med och utformat Västra Götalandsregionens webbplats klimatsmartsemester.se

Medborgarskolans kursledare och föreläsare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Föranmälan krävs och är bindande.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klimatsmart semester.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klimatsmart semester!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner