Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Klassisk gitarr, enskild undervisning, 4 ggr 40 min

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
3 timmar
1 550 SEK

Kursbeskrivning

Vi erbjuder privatlektioner i klassisk gitarr där undervisningen anpassas efter dina förkunskaper så uppge vilka förkunskaper du har. Tider på måndagar enligt överenskommelse. Uppge vilken tid som passar dig i meddelandefältet.

Innehåll
Under kursen kommer vi att spela en samling musikstycken som kommer att förbättra din fingerspelsteknik ex. högerhandsarpeggios (Arpeggio är ett musikaliskt spelsätt som innebär att ackord bryts, det vill säga spelas ton för ton istället för att spela alla toner i ackordet samtidigt), vänsterhandsgrepp och koordination mellan händerna. Det ingår även lite teorilära.

Vi träffas 4 gånger på 40 minuter per gång, veckorna är i en följd om inte annat är överenskommet. Kursen startar fortlöpande under året.

För vem För den klassiska kursen är det ett krav att du har tidigare erfarenhet av att spela gitarr, det räcker om du kan spela några ackord eller fingerspel/melodi. Ju mer du redan kan spela desto mer kan du få ut av kursen.

Kursledare
Hadi är en gitarrist som har gått på Kulturskolan (fick ett stipendium) och har deltagit i några tävlingar (kom på andra plats i Imagine Halland 2019). Sedan September 2017 arbetar Hadi tillsammans med Songlines och NollTreFem för att lära ungdomar spela gitarr. Hadi har även deltagit i flera musikläger.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Du behöver ha med dig en egen gitarr.

Den klassiska kursen har en standardrepertoar som består av ett fåtal lärorika musikstycken som ökar din höger- och vänsterhandförmåga och koordinationen mellan båda händerna. När du är klar med standardrepertoaren, kan du välja ditt eget stycke att spela.

Repertoaren är:

  • Godfather fingerstyle version
  • Romanza( spanish romance)
  • Orion av Jonas Mollberg
  • Waltz in Em av Bartolome Calatayud
  • Andante in Em av Carcassi

Om du redan kan spela ovanstående musikstycken, finns mer avancerade musikstycken som du kan få lära dig.
När du är klar med dessa musikstycken, kan du välja inriktning (romantisk, klassisk, barock, pop etc). Det finns en bred samling av musikstycken att välja från.

Bra att veta
Var vänlig uppge önskad tid när du anmäler dig. Anger du flera olika alternativ så har du större chans att få en tid som passar.

 

Vid frånvaro är det viktigt att i god tid höra av sig till oss på Medborgarskolan eller direkt till ledaren och meddela detta. Uteblir man från en lektion utan föranmälan, räknas lektionen som förbrukad.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klassisk gitarr, enskild undervisning, 4 ggr 40 min.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klassisk gitarr, enskild undervisning, 4 ggr 40 min!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner