Keramik - Fortsättningskurs

Längd
32 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Alla kan lära sig att skapa i lera och ju mer du lär dig om arbetstekniker och lerans egenskaper desto mer kreativ kan du bli.

Vad är egentligen keramik och hur har människan lärt sig att bemästra detta material? All bränd lera kallas keramik. Om leran inte bränns är den fortfarande porös, absorberar vatten och vittrar sönder. När människan lärde sig att lera vid hög temperatur får en större tålighet, var den första keramiken uppfunnen.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som har viss erfarenhet av de grundläggande keramiska teknikerna. I denna kurs fortsätter vi att fördjupa kunskaperna i att kavla, tumma, dreja och glasera. Det kommer finnas uppgifter och idéer att jobba efter, men du kan även jobba vidare med det som intresserar dig och får möjlighet att skapa efter eget huvud från skiss till färdigt objekt med hjälp och handledning. Målet är att du får fördjupa dina kunskaper i keramiska tekniker, drejning och glasering. Att du mer och mer finner ett intresseområde i keramikens värld och bejakar ditt eget uttryck.

För vem
Denna kurs riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran, allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledarens egna ord
Mitt namn är Helena Söderqvist. Jag arbetar som deltids keramiker och är medlem i Hallands Konstrunda och har öppet hus i min egen ateljé varje år. Jag jobbar mest med bruksgods men även med keramisk skulptur och annat. Jag har tidigare haft kurser i keramik och akvarellmåleri.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för lera tillkommer. Priset ligger idag på 100:-/kg (inklusive glasyr och bränning) och betalas direkt efter bränning till föreningen Konstkraft Laholm. Ta gärna med eget skissblock och penna.

Bra att veta
Denna kurs är i samarbete med föreningen Konstkraft Laholm och kommer att hållas i gamla krukmakeriet, som är beläget i centrala Laholm.
Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Laholm

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - Fortsättningskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights