Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Skövde
24 timmar
2019-09-25 17:30
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här kursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att t.ex. dreja, tumma, ringla och kavla.

Om kursen
Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här kursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att t.ex. tumma, ringla, kavla och djeja Med råd och tips från vår ledare, får du lära känna materialet, och utrymme att finna just det som känns mest givande för dig. I lokalen finns fem stationer för drejning, två elektriska och tre manuella.
Max 8 deltagare.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar. Skröjbränning och glasering/slutlig bränning sker i slutet av kursen. Sammanlagt omfattar kursen 6 tillfällen.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig såväl till dig som är nybörjare, som till dig som har skapat i keramik tidigare och vill fördjupa dig. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 60 kr per kg lera, inkl glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

Bra att veta
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta. Vi har en maskin för kaffe och varm choklad som betalkort.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner