Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kursinformation
Mariestad
48 timmar
2 475 SEK

Kursbeskrivning

Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen (18 grupplektioner a 45 minuter ingår i kursavgiften) , för att ta jägarexamen. Vi använder Jägarnas riksförbunds material. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Höstterminen 2020

Praktiska träningen (18 lektioner i grupp á 45 min ingår i kursavgiften), för att ta jägarexamen.

INNEHÅLL
Du lär dig om djur, natur, miljö, jaktlagen, och läser om de olika djuren, lär dig känna igen spillning och spår m m. Kursen innehåller även högvilt, skytte på bana och leder till jägarexamen.

UPPLÄGG
Första delen (10 tillfällen) är teoretisk, och avslutas med ett prov, då ett foto och 500 kr tas med. Därefter är det 6 tillfällen praktiska skjutövningar, (18 lektioner) som ingår i kursavgiften, ammunitionen betalas av deltagaren till skjutledaren), och sedan prov för hagel, kula och högvilt. Behöver man fler skjutlektioner, bekostas det av deltagaren separat, och betalas till skjutledaren.

Utöver kurstillfällena tillkommer ett tillfälle för teoriprov, och ett för uppskjutning.

OBS! skjutövningstillfällen meddelas under kursens gång. Har du missat kurstillfällen är det viktigt att kolla med ledaren om skjutövingar är planerade.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Teoriprov ca 500 kr, hagelprov grund ca 340 kr, kulprov grund ca 160 kr, högvilt praktiskt prov ca 140 + skott min ca 75 kr (3 serier x 4 skott) - total minimiavgift blir ca 1215 kr. Tillkommer kostnad för hagel och kula vid all träning. Vid omprov tillkommer kostnad för dessa. Boken som används köps av deltagaren på ex Bokus. ("Din väg till jägarexamen").

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Viktigt att stämma av skjutövningstillfällen med ledaren. Missar man en skjutövning ersätts den inte med annan av Medborgarskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner