Visa kurser.se som: Mobil

Italienska köket

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
6 timmar
2021-11-21 15:30
595 SEK

Kursbeskrivning

Många känner det italienska köket genom pastan och pizzan. Det finns naturligtvis så mycket mer. Genuina råvaror, olivolja, färska kryddor och vin är några ingredienser du kommer använda för att tillaga dina italienska middagar.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare på kursen till max 8 deltagare.

Innehåll
Vi tittar närmare på det italienska köket och lär oss hemligheterna i det som är genuint italienskt. Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika rätter. Hemlagad pasta, (tagliatelle, gnocchi, ravioli), pizza och focaccia är alltid mycket uppskattat. Efteråt äter vi tillsammans, utvärderar rätterna och diskuterar recept.

För vem
Kursen vänder sig till alla så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock med både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen. Efter att han utbildade sig till kock på Stockholms hotell- och restaurangskola bestämde han sig för att åka ner till Italien och fördjupa sin kunskap av det Italienska köket där han på egen hand lärde sig genom praktik på olika ställen. På fritiden reser han till Toscana eller Sicilien och hjälper till med odlingen samt skörden av ris, nötter, oliver och druvor.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 200 kr/person, som betalas till kursledaren vid kurstillfället. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor. Du får utskrivet recept vid kurstillfället.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Italienska köket.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italienska köket!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner