Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Inför livet som pensionär

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
12 timmar
2020-10-01 18:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Står du inför eller mitt i planering av din pensionering? Kanske med ovisshet och vilsenhet om när och hur det ska ske. Vad kan det ge och vad kan det kosta? Det ska ju vara gott att leva och det får gärna bli en ”passionering”!

Om kursen
Att lämna ett arbetsliv för en ny, mer okänd, tillvaro betyder ofta en stor förändring. Nu erbjuds det en kurs som vill bidra till att denna förändring kan upplevas som något ljust, roligt och tryggt istället. Kursen bjuder ett samlat forum för stöd där du kan placera och titta på dina värderingar i de olika vågskålarna.

Teman som ingår:

  • Designa drömmar och förväntningar för ditt framtida liv. Våga se och prata även om farhågor.
  • Privatekonomi med ökad kunskap och klarhet kring pensionsuttag, boende-ekonomi, sparande etc.
  • Den sociala förändringen för arbetsgemenskap, nära relationer och nya sammanhang.
  • Hälsan som grund. Friskvårdstänk och aktiviteter som eget ansvar.
  • Struktur för en annorlunda vardag. Möjlighet till nya aktiviteter. Inspiration och energi.

Alla har vi våra egna liv och förutsättningar. Kursen blir inte någon rådgivning utan erbjuder stöd för deltagarens egen process. Den vill bidra till klarnande tankar, tydligare bild om ekonomin, inspiration till nya mål och aktiviteter. Den vill skapa passion med stärkt livsglädje och välmående!

För vem
Kursen vänder sig till dig som planerar att gå i en pension, annars är det inga förkunskaper som krävs.

Kursledare
Kursen leds av Maija-Riitta och Ingemar Ottemo. De har egen erfarenhet av att bli pensionärer. Maija-Riitta har yrkesbakgrund som socionom och Ingemar inom IT-teknik samt att på pensionstiden även hålla kurser i privatekonomi. Båda är vana vid att ha dialog med både individer och grupper i olika förändringsprocesser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ingen kostnad för kursmaterial tillkommer, men medtag gärna anteckningsmaterial.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Inför livet som pensionär.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Inför livet som pensionär!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner