Visa kurser.se som: Mobil

Hundkurs - Vardagslydnad

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Kungsbacka
10 timmar
2021-05-20 19:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

För att du och din hund ska trivas tillsammans och ha en god kommunikation är det en bra idé att träna din hund att följa kommandon. Om du inte har för avsikt att tävla lydnad med din hund är en kurs i vardagslydnad väl investerad tid.

Innehåll
Vi tränar traditionella lydnadsmoment som du kommer ha nytta av i en mängd olika situationer hemma och i samhället. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans utan utfall mot andra hundar eller drag i kopplet. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.
Den första träffen har vi en teoretisk genomgång utan hund i Medborgarskolans lokaler och resterande sammankomster hålls utomhus med praktiska övningar.

Några exempel på situationer som lätt kan uppstå i vardagen:
• Ni möter en annan hund och genom att kommendera fot så håller sig din hund vid din sida.
• Vid en skogspromenad stöter ni på ett fallet träd och du kan enkelt ge ett hoppkommando.
• Vid fara kan det handla om livet och då kan du stoppa hunden och omedelbart kalla in den.

Kursen går en gång i veckan under fem sammankomster på samma dag och tid. Teori varvas med praktik och sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen.

För vem
Det är bra om du har gått en valpkurs med din hund tidigare men det är inget krav. Viktigast är att hunden fungerar i grupp med andra hundar.

Kursledare
Denna kurs leds av Maria Frick.
Maria är uppväxt i valplådan och arbetar till vardags som vårdhundförare i äldrevården.
Hon har erfarenhet av att leda flera olika sorters kurser med och för hundar, och har ett genuint intresse för hundens vilja att arbeta.
Vid sidan av utbildar hon sig till lärare inom djurvård - hund.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig det du behöver för att kunna föra din hund. Vid behov kommer kursledaren att dela ut kopior med lämpliga texter, bilder och diagram. Vi är endast utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek.

Bra att veta
Din hund ska vara frisk och välrastad när den kommer till kursen samt vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt SKK:s rekommendationer.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hundkurs - Vardagslydnad.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hundkurs - Vardagslydnad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner