Hemberedskap med HLR

Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
6 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
6 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vad gör du om en person i din närhet drabbas av akut hjärtstopp? Med en färsk utbildning i HLR, hjärt-lungräddning, kan du känna dig lite mer förberedd om olyckan skulle vara framme. Välkommen till en viktig utbildningskväll med föreläsning och praktiska övningar i hjärt- och lungräddning.

Under föreläsningen kommer vi att prata om riskmedvetenhet och hur vi själva kan förebygga olyckor i vår vardag. Därefter kommer de praktiska övningarna som ger dig grundkunskaper i behandlingen av en person som fått akut hjärtstopp, genom bröstkompressioner och inblåsningar. Du får också lära dig tekniken för att bedöma den drabbades tillstånd samt kalla på hjälp. Du får lära dig hur du använder en hjärtstartare och får träna dig på hur den används. Vi kommer också att gå igenom tekniker för luftvägsstopp.

Utbildningen inleds med en genomgång i hemberedskap, hur klarar du dig när krisen kommer? Väldigt viktig information som kan vara skillnaden i ett skarpt läge. Du lär dig hur du tillgodoser grundläggande behov som mat, vatten, värme och information när det sker svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner, till exempel elavbrott eller översvämningar. Ge dig själv, familj, vänner och grannar förutsättningarna för att klara dig igenom en allvarlig händelse eller kris.


Om föreläsaren

Utbildare från Civilförsvarsförbundet håller i kursen.

Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Civilförsvarsförbundet vilka följer Svenska rådet för Hjärt-lungräddning. Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till alla.


Upplägg
Föreläsning med möjlighet att ställa frågor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Varmt Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 december, 2023

  • Kurs
  • Borås

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hemberedskap med HLR och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights