Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Hathayoga nivå 1-2

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
24 timmar
2020-09-09 17:30
1 845 SEK

Kursbeskrivning

Hatha är den vanligaste formen av yoga där vi lär oss att balansera och kontrollera kropp och sinne. Vi övar på kroppsställningar och andningsövningar som löser spänningar och gör kroppen rörligare och smidigare.

Om kursen
I ordet Hathayoga står Ha för solens energi och tha för månens energi. Syftet med Hathayoga är att balansera dessa energier i oss själva, skapa balans i kroppen, vårt sinne, våra tankar och handlingar och att skapa ett lugn. Vi utför olika yogapositioner (asanas) för att skapa styrka, balans och smidighet i kroppen. Passet varieras med statiska, dynamiska, kraftfulla, lugna och meditativa övningar. Vi inleder med enkla andningsövningar och avslutar i lugn och ro med nedvarvning och vila.

För vem
Detta är en kurs för dig som har lite erfarenhet eller tränat yoga tidigare. Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar och det får aldrig göra ont. Vid graviditet däremot är det många övningar som inte är lämpliga att utföra utan vi rekommenderar kurs i gravidyoga.

Kursledare
Ann Abrahamsson har varit kursledare på Medborgarskolan sedan 1999 i olika dansklasser, Nia och yoga. Hon är från början utbildad vid Balettakademiens yrkesdanslinje i Göteborg och har även varit licenserad Nia-lärare under många år. Under en lång tid har hon praktiserat olika yogastilar så som Poweryoga, Ashtangayoga, Hathayoga och Yinyoga. Genom yogautbildningar i Sverige och många resor till Indien där hon har gått på teacher training 200 hours level och 500 hours level vilket är internationella yogalärarlicenseringar genom Yoga Alliance och Rys 200 så har hon kontinuerligt vidareutbildat sig. Hon har undervisat i Hathayoga i över 15 år.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en filt och yogamatta/liggunderlag.

Bra att veta
Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hathayoga nivå 1-2.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hathayoga nivå 1-2!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner