Visa kurser.se som: Mobil

Hållbar konsumtion – Det miljövänliga hushållet (Distans)

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Distans / Online
1 timme
2021-09-30 18:30
450 SEK

Kursbeskrivning

Bli en del av lösningen på mänsklighetens största utmaning, klimatkrisen. Föreläsningen ger dig kunskap, inspiration och motivation som du behöver för att omvandla ditt hem till ett miljövänligare hushåll.

Innehåll
Idag lever vi i ett ”slit och släng-samhälle” som kräver mycket resurser och ger mer sopor än vad vi kan ta hand om. Avfall Sverige kunde visa i sin rapport 2018 att vi i Sverige slänger ungefär 500 kg sopor per person varje år. Om alla i världen hade levt som vi hade det behövts resurser från fyra jordklot, men både du och jag vet att vi har ju bara ett jordklot. Det går helt enkelt inte ihop.

Bli en del av lösningen och ta med dig hela familjen på omställningsresan. Föreläsningen ger dig koll på nuläget i Sverige, och du får verktyg, inspiration och motivation att göra en stegvis omställning till en miljövänligare vardag.

Kurslokal
Digitalt och live via Zoom

Föreläsare
Marcus Lennartsson driver Via Viridi AB som stöttar organisationer i deras miljöarbete genom utbildning, rådgivning, coachning och konsultation. Han drivs av att hjälpa andra människor och bidra till hållbar samhällsutveckling. Marcus har flertalet gånger varit gästföreläsare på Högskolan i Halmstad, där han har inspirerat studenter och gett dem värdefull kunskap inom miljöområdet.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt.

Bra att veta
Du får en kallelse till föreläsningen ca en-två veckor innan start. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Föreläsningen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att föreläsningen startar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hållbar konsumtion – Det miljövänliga hushållet (Distans).

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbar konsumtion – Det miljövänliga hushållet (Distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner