Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Trollhättan
12 timmar
2022-10-18 18:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Gravidyoga är en yogaform för att hantera den stora omställningen och förändringen som en graviditet innebär och den är specifikt framtagen för den gravida kvinnan.

Innehåll
Du får träna på andningsövningar, medveten närvaro, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, djupavslappning och meditation. Ju tidigare du börjar träna ju mer nytta har du av yogan både före, under och efter förlossningen och effekten blir att du ökar ditt välbefinnande, skapar lugn och ro, stärker band; mor och barnrelation, förbereder föräldraskapet och får ett ökat självförtroende och tillit till din egna förmåga. Yogaövningarna är enkla, mjuka och effektiva och dom utförs i ett lugnt och meditativt tempo. Du tränar mycket inkännande och alltid utifrån din egen förmåga och dagsform.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är gravid och vi rekommenderar att börja med Gravidyoga efter vecka 12. Du bör inte göra någon form av yoga dom 12 första veckorna i graviditeten, då kroppen mår bäst av vila. Du behöver inte ha några förkunskaper utan du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Det är en oerhört skonsam yoga och ställningarna utförs både stående och sittande.

Kursledare
Marianne Torstensson är Diplomerad MediYoga- och Gravidyogalärare av MediYogaInstitutet i Stockholm. Hennes medicinska grund är legitimerad sjuksköterska, specialist psykiatri och legitimerad barnmorska.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på och en filt. Yogamatta finns att låna men har du egen får du gärna ta med.

Bra att veta
Omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gravidyoga.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Gravidyoga!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner