Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Trollhättan
14 timmar
2021-04-12 18:30
1 445 SEK

Kursbeskrivning

Gravidyoga är en yogaform för att hantera den stora omställningen och förändringen som en graviditet innebär och den är specifikt framtagen för den gravida kvinnan.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som gäller. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. 

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all information du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Om kursen
Vi tränar på andningsövningar, medveten närvaro, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, djupavslappning och meditation. Ju tidigare du börjar träna ju mer nytta har du av yogan både före, under och efter förlossningen och effekten blir att du ökar ditt välbefinnande, skapar lugn och ro, stärker band; mor och barnrelation, förbereder föräldraskapet och får ett ökat självförtroende och tillit till din egna förmåga. Yogaövningarna är enkla, mjuka och effektiva och dom utförs i ett lugnt och meditativt tempo. Du tränar mycket inkännande och alltid utifrån din egen förmåga och dagsform.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är gravid och vi rekommenderar att börja med Gravidyoga efter vecka 12. Du bör inte göra någon form av yoga dom 12 första veckorna i graviditeten, då kroppen mår bäst av vila. Du behöver inte ha några förkunskaper utan du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Det är en oerhört skonsam yoga och ställningarna utförs både stående och sittande.

Kursledare
Marianne Torstensson är Diplomerad MediYoga- och Gravidyogalärare av MediYogaInstitutet i Stockholm. Hennes medicinska grund är legitimerad sjuksköterska, specialist psykiatri och legitimerad barnmorska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag egen yogamatta eller liggunderlag, en fast kudde att sitta på och en filt.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gravidyoga.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Gravidyoga!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner