Visa kurser.se som: Mobil

Fotografering - digital systemkamera, fördjupning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
15 timmar
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Vad gör systemkameran, respektive datorn med mina bilder och varför? En fortsättningskurs för dig som vill veta mer om den digitala bilden - storlek, kvalitet, komprimering, hur man sparar och arkiverar.

Innehåll
I denna fotokurs ligger fokus på den digitala bilden. Vi går igenom kontrollfunktioner i den digitala systemkameran, vitbalans, histogram och exponeringsjusteringar. Du lär dig att förstå vad en digital bild är och vilka krav som behövs när du arbetar med digitala bildfiler och hur du bör spara och säkerhetsarbeta med digitala bilder och vilka fallgropar och fördelar som finns. Du får också en inblick i hur du arbetar med bilder i datormiljö och de möjligheter som finns.

En helgkurs som pågår fredag-söndag hösten 2019 (datum kommer inom kort). Fredag träffas vi kl 18.00-20.30, lördag och söndag 10.00-15.00. Teori och praktik kommer att varvas under kursens gång.

För vem
Fotografering - grundkurs, nivå 1 eller motsvarande kunskaper.

Kursledare
Stig Karlsson har haft kurser för Medborgarskolan i många år, på olika nivåer. Hans fotointresse började i tidiga tonåren då han började som lärling på en fotofirma. Redan då började han leda kurser. Han är egen företagare i fotobranschen sedan mitten av 80-talet och har arbetat med ämnet i grund- och gymnasieskolan samt som föreläsare på högskola.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Medtag egen digital systemkamera och tillhörande instruktionsbok. I övrigt antecknar vi under kursens gång.

Bra att veta
Medborgarskolan erbjuder även kurser som passar dig som gått denna kurs och vill utvecklas vidare inom fotografering eller bildredigering.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografering - digital systemkamera, fördjupning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering - digital systemkamera, fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner