Visa kurser.se som: Mobil

Fotografering - digital systemkamera, fördjupning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
3 timmar
1 775 SEK

Kursbeskrivning

Vad gör systemkameran, respektive datorn med mina bilder och varför? En fortsättningskurs för dig som vill veta mer om den digitala bilden - storlek, kvalitet, komprimering, hur man sparar och arkiverar.

INNEHÅLL
I denna fotokurs ligger fokus på den digitala bilden. Vi går igenom kontrollfunktioner i den digitala systemkameran, vitbalans, histogram och exponeringsjusteringar. Du lär dig att förstå vad en digital bild är och vilka krav som behövs när du arbetar med digitala bildfiler och hur du bör spara och säkerhetsarbeta med digitala bilder och vilka fallgropar och fördelar som finns. Du får också en inblick i hur du arbetar med bilder i datormiljö och de möjligheter som finns.

UPPLÄGG
Kursen har totalt fem kurstillfällen. Första, andra, tredje och femte kurstillfällena är teoretiska i lektionssal på torsdagar (10/10, 17/10, 24/10 och 31/10)  kl 18.30-21.00. Det fjärde kurstillfället är en lördag (26/10) kl 09.00-14.00, då vi omsätter våra kunskaper i praktiken, utifrån deltagarnas kunskapsnivå och intresse.

FÖRKUNSKAPER
Fotografering - grund, nivå 1 eller motsvarande kunskaper.

KURSLEDARE
Ola Sundberg har en stor passion för fotografi och har det som sitt största personliga intresse. Han har eget företag inom fotobranschen och har med sin stora kunskap om foto inga problem med att förenkla komplicerade moment och göra dem förståeliga för novisen. Olas bilder och portfolio finns att se på www.soundhill.net.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Medtag egen digital systemkamera och tillhörande instruktionsbok. I övrigt antecknar vi under kursens gång.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografering - digital systemkamera, fördjupning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering - digital systemkamera, fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner