Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Fotografering - digital systemkamera fördjupning

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
15 timmar
2020-10-19 19:15
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Vi fördjupar oss i ämnet och går igenom mer avancerad kamera- och fototeknik, kamerans finesser och inställningar.

Om kursen
En fördjupningskurs där vi går igenom hur man med kamerans möjligheter kan komponera olika sorts bilder. Vi lär oss några grundläggande finesser i bildredigeringsprogrammet FastStone 4.9. Det är ett fritt program på svenska som går att ladda ner. Med den egna kameran och hemuppgifter får varje deltagare möjligheten att utveckla sitt fotograferande.

För vem
Förkunskaper: Du känner till din kameras vanligaste inställningar, exempelvis skärpedjup och exponering. Du tycker om att söka upp motiv och prova olika varianter på perspektiv och ljussättning. Du är van vid att ladda över dina bilder till en dator och skicka dem som mindre filer i mail.

Kursledare
Karin Cronholt började fotografera i mitten på -70 talet och minns fortfarande magin med att göra egna svartvita bilder i mörkrum.  Hon har gått ett flertal sommarkurser i fotografering då hon tycker det är utvecklande att, tillsammans med andra, diskutera motiv och komposition. Karin är medlem i fotoklubbar där hon, med varierad framgång, tävlar regelbundet.  Hennes favoritmotiv är människor och naturen.  Att fotografera har blivit som en livsstil och hon har som motto: Med kameran är man aldrig ensam! 

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med din systemkamera inklusive manual. Material finns för utlåning under kursens gång (ej återlämnat material debiteras med 200 kr).

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografering - digital systemkamera fördjupning.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering - digital systemkamera fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner